Zbog Godišnjeg odmora 

    Radno vrijeme trgovine:

    PON - PET: 08:00 - 18:00

    SUB: 08:00 - 13:00

    Nedjelja, praznici i blagdani ne radimo

    Web shop narudžbe zaprimamo: 00:00 - 24:00

    BOSCH klima uređaj

    BOSCH klima uređaj

    Bosch klima uređaji su poznati po svojoj visokoj kvaliteti, trajnosti i energetskoj učinkovitosti. Tvrtka stalno radi na inovacijama i poboljšanjima kako bi svojim korisnicima pružila najbolje moguće iskustvo. Bosch klima uređaji koriste najnoviju tehnologiju za smanjenje potrošnje energije, a njihovi uređaji su opremljeni pametnim značajkama poput automatskog praćenja temperature i daljinskog upravljanja putem mobilnih aplikacija.


    Prvi uređaji


    Tvrtka je svoj prvi klima uređaj razvila još davne 1932. godine, što znači da ima dugogodišnje iskustvo u proizvodnji klimatizacijskih sustava. U nastavku ćemo se pozabaviti prvom serijom Bosch-ovih klima uređaja, saznati kad su proizvedeni, te koji je bio prvi model. Bosch-ov prvi klima uređaj proizveden je 1932. godine. U to vrijeme, tvrtka se specijalizirala za proizvodnju alata i strojeva, a razvoj klima uređaja bio je njihova prva incijativa u proizvodnji kućanskih aparata. Prvi model bio je zidni klima uređaj koji se sastojao od dvije jedinice, jedne za hlađenje i druge za izbacivanje toplog zraka.


    Ovaj model klima uređaja bio je ručno podešavan i nije imao automatske kontrole temperature koje su postale standard za kasnije modele. Međutim, ovaj uređaj bio je revolucionaran za svoje vrijeme i brzo se proširio po cijeloj Europi.


    Korištenje BOSCH klima uređaja u kombinaciji s obnovljivim izvorima energije


    Svjetski trendovi i zahtjevi za održivim i ekološki prihvatljivim rješenjima učinili su obnovljive izvore energije sve popularnijima u svijetu. Solarna energija, vjetroenergija i hidroenergija samo su neke od alternativnih izvora energije koji su sve više u uporabi.


    U kombinaciji s tim izvorima energije, klima uređaji su također postali sve važniji, jer se koriste za hlađenje i grijanje zgrada te su također jedni od najvećih potrošača energije u kućanstvima i poslovnim zgradama. U tom smislu, BOSCH klima uređaji postaju sve značajniji, jer su ekološki prihvatljivi i prilagođeni uporabi s obnovljivim izvorima energije.


    Kako bi se smanjila potrošnja energije i troškovi, BOSCH klima uređaji mogu se koristiti u kombinaciji s solarnim panelima, što omogućuje pretvaranje sunčeve energije u električnu energiju koja se koristi za pogon uređaja. Na taj način može se smanjiti korištenje tradicionalnih izvora energije poput ugljena i plina te se smanjuju emisije stakleničkih plinova, što je izuzetno važno za održavanje čistog okoliša.


    BOSCH klima uređaji su dizajnirani s naglaskom na energetsku učinkovitost i smanjenje emisije štetnih plinova, što ih čini savršenim izborom za kombiniranje s obnovljivim izvorima energije. Oni koriste Inverter tehnologiju koja omogućuje stalnu kontrolu temperature i brzinu ventilatora, što rezultira uštedom energije i smanjenjem troškova.


    Osim toga, BOSCH klima uređaji opremljeni su Wi-Fi funkcijom, što omogućuje daljinsko upravljanje uređajem i praćenje njegove potrošnje energije. Na taj način korisnik može optimizirati rad klima uređaja i poboljšati energetsku učinkovitost.


    Uz sve navedeno, BOSCH klima uređaji su kompatibilni s drugim obnovljivim izvorima energije poput toplinskih pumpi i geotermalnih sustava, što znači da mogu biti uključeni u sustav kruženja topline i koristiti toplinu iz okoline za grijanje i hlađenje.


    Klima uređaj BOSCH CL3000i-Set 26 WE


    Kapacitet hlađenja: 

    2.8 kW

    SEER: 7,4 W/W

    Razred energetske učinkovitosti: A++


    Grijanje (prosječna klima)

    Učinak: 2.5 kW

    SCOP: 4.1 W/W

    Razred energetske učinkovitosti: A+


    Grijanje (toplija klima)

    Učinak: 2.5 kW

    SCOP: 5.2 W/W

    Razred energetske učinkovitosti: A+++


    Inverter tehnologija

    Rashladno sredstvo: R32

    Mogućnost povezivanja na WiFi


    Dimenzije unutarnje jedinice (ŠxVxD): 729x200x292 mm

    Dimenzije vanjske jedinice (ŠxVxD): 760 x 540 x 260 mm


    Težina unutarnje jedinice: 8 kg

    Težina vanjske jedinice: 29 kg

    Razina zvučne snage unutarnje jedinice: 54 dB(A)

    Razina buke vanjeske jedinice: 55.5 dB(A)


    Cijena: 495,00 €


    Klima uređaj BOSCH CL3000i-Set 35 WE


    Kapacitet hlađenja: 3.6 kW

    Inverter tehnologija

    Rashladno sredstvo: R32

    Mogućnost povezivanja na WiFi


    Dimenzije unutarnje jedinice (ŠxVxD): 802x200x295  mm

    Razina zvučne snage unutarnje jedinice: 56 dB(A)

    Težina unutarnje jedinice: 8 kg


    Dimenzije vanjske jedinice (ŠxVxD): 720x270x495 mm

    Razina buke: 55.0 dB(A)

    Razina zvučne snage: 63 dB(A)

    Težina vanjske jedinice: 30 kg


    Cijena: 532,00 €


    Klima uređaj BOSCH CL3000i-Set 53 WE


    Kapacitet hlađenja: 5.3 kW

    Inverter tehnologija

    Rashladno sredstvo: R32

    Mogućnost povezivanja na WiFi


    Dimenzije unutarnje jedinice (ŠxVxD): 971x228x321 mm

    Težina unutarnje jedinice: 14 kg

    Razina zvučne snage: 56 dB(A)


    Dimenzije vanjske jedinice (ŠxVxD): 805x330x554 mm

    Težina vanjske jedinice: 57 kg

    Razina buke: 57 dB(A)

    Razina zvučne snage: 65 dB(A)



    Cijena: 778,00 €


    Svi navedeni modeli imaju inverter tehnologiju koja omogućuje učinkovitije i tiše hlađenje. Rashladno sredstvo je R32, koje ima manji utjecaj na okoliš u usporedbi s drugim rashladnim sredstvima. Sva tri modela također imaju mogućnost povezivanja na WiFi, što omogućuje daljinsko upravljanje uređajem putem pametnog telefona. 


    Razvoj tržišta klima uređaja i BOSCH-ova strategija prilagođavanja


    Tržište klima uređaja u proteklim godinama doživjelo je značajne promjene, koje su između ostalog potaknute rastom svijesti o klimatskim promjenama i sve većim zahtjevima za energetski učinkovitijim rješenjima. U takvom se okruženju i proizvođači klima uređaja moraju prilagođavati kako bi ostali konkurentni, a BOSCH je jedan od proizvođača koji prati te trendove i konstantno unapređuje svoju ponudu.


    BOSCH-ova strategija usmjerena je na pružanje visokokvalitetnih i energetski učinkovitih klima uređaja koji su prilagođeni potrebama kupaca. U fokusu BOSCH-a je razvijanje rješenja koja smanjuju potrošnju energije, smanjuju emisiju štetnih plinova i povećavaju udobnost korisnika.


    Jedna od ključnih strategija BOSCH-a u prilagođavanju tržištu klima uređaja je razvoj i primjena inverter tehnologije. Inverter tehnologija omogućuje klima uređaju prilagođavanje brzine kompresora prema potrebama, što smanjuje potrošnju energije i troškove za korisnika. BOSCH nudi širok raspon inverter klima uređaja, od manjih modela za kućanstva do većih industrijskih modela, s različitim kapacitetima i funkcijama.


    Još jedna značajna strategija BOSCH-a u prilagođavanju tržištu klima uređaja je razvoj uređaja koji koriste prirodne rashladne plinove. BOSCH-ovi klima uređaji koriste R32, koji je ekološki prihvatljiviji od starijih rashladnih plinova poput R410A. Uređaji koji koriste prirodne rashladne plinove imaju manji utjecaj na okoliš i smanjuju emisiju stakleničkih plinova.


    Sustav filtriranja zraka


    Jedan od najvažnijih elemenata BOSCH klima uređaja je njihov sustav filtriranja zraka, koji osigurava čist, zdrav i svjež zrak u vašem domu ili uredu. U nastavku, detaljno ćemo objasniti kako sustav filtriranja zraka u BOSCH klima uređajima funkcionira i koje su njegove prednosti.


    Kako radi sustav filtriranja zraka u BOSCH klima uređajima?


    Sustav filtriranja zraka u BOSCH klima uređajima sastoji se od tri glavna dijela: predfiltra, filtera prašine i filtera aktivnog ugljena. Ovaj sustav je dizajniran kako bi uklonio različite vrste onečišćenja iz zraka, uključujući čestice prašine, pelud, bakterije, viruse i mirise.


    Predfilter: ovaj sloj se nalazi na ulazu zraka u uređaj. Njegova uloga je uhvatiti veće čestice prašine, dlake i druge čestice koje se nalaze u zraku. Predfilter se može ukloniti i oprati, što je vrlo praktično i ekonomično rješenje.


    Filter prašine: filter prašine se nalazi iza predfiltra i uhvati manje čestice prašine, pelud i neke vrste bakterija. Ovaj filter se ne može oprati, pa ga je potrebno zamijeniti svakih 6 do 12 mjeseci, ovisno o razini onečišćenja zraka.


    Filter aktivnog ugljena: ovaj sloj se nalazi na kraju sustava filtriranja i ima funkciju apsorbiranja mirisa i nekih drugih kemikalija. Ovaj filter se također ne može oprati, pa ga je potrebno zamijeniti svakih 12 mjeseci.


    Prednosti sustava filtriranja zraka u BOSCH klima uređajima


    Uklanja alergene: sustav filtriranja zraka u BOSCH klima uređajima uklanja čestice prašine, pelud i druge alergene koji uzrokuju probleme s dišnim putovima. To znači da će ljudi koji pate od alergija ili astme moći uživati ​​u čistom i zdravom zraku.


    Uklanja bakterije i viruse: ovaj sustav također uklanja bakterije i viruse iz zraka, što pomaže u sprečavanju širenja bolesti i infekcija.


    Ako tražite klima uređaj koji će Vam pomoći da se rashladite tijekom ljeta, a da pri tom ne morate brinuti o visokim troškovima električne energije, BOSCH klima uređaji su idealno rješenje za vas.


    U MP Elektronici, možete pronaći nekoliko modela BOSCH klima uređaja po vrlo pristupačnim cijenama. Cijene uređaja se kreću od 495€ - 778€.

    Ukoliko se odlučite za kupovinu BOSCH klima uređaja kod nas, osigurali smo Vam besplatnu dostavu, mogućnost kupovine BOSCH klima uređaja do 24 rate što je sjajna opcija za sve koji ne žele platiti cijeli iznos odjednom, te mogućnost ugradnje svih klima uređaja.


    Jedna od najboljih stvari u vezi BOSCH klima uređaja je njihova dugotrajnost. Svaki BOSCH klima uređaj dolazi s garancijom od 36 mjeseci, što znači da ćete biti osigurani u slučaju kvara ili drugih problema s uređajem. Također, uz redovito održavanje, vaš BOSCH klima uređaj će vam pružati optimalnu udobnost tijekom dugog vremenskog razdoblja.



    0