• Termosifonski solarni paketi TSS4 - 300 l. 24 mjeseca JAMSTVO
   Termosifonski solarni paketi TSS4 - 300 l. Dostupno samo na web-shopu
   Termosifonski solarni paketi TSS4 - 300 l.
  • Termosifonski solarni paketi TSS4 - 300 l.

  Opis i specifikacije artikla

  Detaljni opis

  Bosch solarna toplina - udobnost grijanja u budućnosti

  Bosch solarna rješenja pretvaraju slobodnu energiju sunčevog zračenja u energiju za grijanje prostora i potrošne vode. Time se doprinosi zaštiti okoliša i smanjenju računa za energiju: u prosjeku, Bosch solarni sustav može uštedjeti 60% godišnje energije potrebne za pripremu tople vode i 30% energije za grijanje. Naši kupci mogu iskoristiti više od 100 godina naše prisutnosti na tržištu, uzorne inovacije, pouzdanost i kvalitetu.


  Energija sunčevih zraka je budućnost

  Energija Sunčevih zraka je besplatna, neiscrpna, ne proizvodi emisiju CO₂ štetnu za okoliš. Za razliku od nje, zalihe fosilnih goriva su ograničene i sve skuplje. Ne iznenađuje da se sve veći broj ljudi odlučuje za dobivanje topline i tople vode uz pomoć energije Sunčevih zraka. U Hrvatskoj je intenzitet sunčevog zračenja promjenjiv, ovisno o razmatranom zemljopisnom području, ali uvijek dovoljnog intenziteta da se u svakom kutku zemlje mogu instalirati Bosch solarni sustavi za pretvorbu solarne energije u toplinu za pripremu tople vode i podršku grijanju.


  Više sunčeve energije, veće ekonomske koristi

  Iskoristivi vijek trajanja Bosch solarne toplinske instalacije znatno je dulji od 20 godina! I bez ikakvih zahvata, nakon amortizacije početne investicije, besplatno se može dugi niz godina iskorištavati solarna toplina za pripremu tople vode. U usporedbi s rastućim cijenama fosilnih energenata, može se skratiti period amortizacije, čineći tako izbor solarnog rješenja još profitabilnijim! Solarna toplina otvara nove perspektive i omogućava da ekonomske uštede danas postaju konkretne.


  Pregled prednosti solarne energije:

  -U zemljopisnim područjima s intenzivnim sunčevim zračenjem, solarnim udjelom se može pokriti i do 85% godišnjih potreba za toplinom.

  -Solarna energija je suvremeni izvor energije budućnosti, kao alternativa fosilnim gorivima

  -Izvori fosilnih goriva, kao što je nafta, sve su rjeđi, a goriva sve skuplja

  -Mogućnost uštede do 60% godišnje energije potrebne za pripremu tople vode i 30% energije za grijanje


  Kondenzacijska i solarna tehnologija - Jednostavno rješenje, dvostruke koristi

  Kombinacijom kondenzacijskog uređaja i solarnog sustava postižu se posebno interesantna rješenja. Zahvaljujući integriranoj solarnoj optimizaciji, naša solarno- kondenzacijska kombinacija koristi maksimum topline iz sunčevih zraka. Solarni sustav i plinski kondenzacijski uređaj rade usklađeno, tako da je u svim vremenskim prilikama zajamčen nepromijenjeni komfor topline.


  Savršena kombinacija od jednog proizvođača. Condens 5000 FM ili Condens 7000 W s Bosch solarnim sustavom.


  Solarna optimizacija: Bosch patentirana inovacija

  Kondenzacijska i solarna tehnologija - ovom kombinacijom se smanjuju računi za energiju, bez smanjenja komfora grijanja. Patentirana solarna optimizacija najnovije generacije dodatno omogućuje uštedu. Princip rada: solarna optimizacija precizno prilagođava interakciju između kondenzacijskog uređaja za grijanje i solarnog sustava, te vremenskih uvjeta i zahtjeva za grijanje kuće. Kao rezultat, ne gubi se dragocjena energija.


  Solarna optimizacija za pripremu tople vode

  Čim sustav starta, počinje prikupljati iskustvene vrijednosti, sve dok nije u stanju prognozirati kretanje vremenskih prilika. Npr. tijekom perioda lijepog vremena dok nema oblaka i sunce sije punom snagom. Bez solarne optimizacije, kondenzacijsko rješenje će naglo početi djelovati. Za razliku od toga, naš sustav čeka pravi trenutak. Na bazi iskustvenih podataka, sunce bi se trebalo ponovno pojaviti, opskrbljujući sustav besplatnom energijom. U tom slučaju nije potrebna pomoć kondenzacijskog uređaja za grijanje. Kondenzacijski uređaj za grijanje će se aktivirati samo ako se temperatura u skladišnom spremniku spusti ispod minimalne temperature. Ovom patentiranom inovacijom naši kupci mogu uštedjeti dodatnih 15% energije za pripremu tople vode.


  Solarna optimizacija za grijanje prostorija

  Prema potrebi, solarna optimizacija primjenjuje se i na grijanje prostorija. U tom slučaju funkcija optimizacije koristi činjenicu da zgrada prima dodatnu solarnu energiju, a time i toplinu, kroz prozore okrenute prema jugu kada sunce sije. Čim to regulacija kondenzacijskog i solarnog sustava otkrije, snižava se temperatura polaznog voda grijanja. Time se postiže konstantnija temperatura unutar kuće, a to rezultira smanjenom potrošnjom energije za grijanje. Naši kupci mogu iskoristiti ne samo slobodnu sunčevu energiju, nego i odličnu učinkovitost kondenzacijske tehnologije.


  Namjena: idealni za vikendice i sezonski nastanjene objekte, s manjom potrošnjom potrošne tople vode, montaža na kosi krov

  Prednosti:

  -ekološki prihvatljiva priprema potrošne tople vode korištenjem solarne energije

  -cjenovno prihvatljiv solarni sustav za koji nije potrebna crpka i elektronički upravljački uređaj

  -emajlirani čelični spremnik s dvije stijenke i s magnezijskom anodom kao zaštitom od korozije

  -jednostavna i brza montaža bez specijalnih alata

  -kompaktan paket opreme koji pojednostavljuje transport termosifonskog solarnog toplinskog sustava na mjesto instaliranja


  Set uključuje:

  -FCC solarni kolektor TSS, 2 kom

  -TS300-2E spremnik TSS

  -FKA3-2 krovni priključak FKC-2

  -FKA21 krovni priključak

  -FKA4-2 krovni priključak

  -FKA26 krovni priključak

  -WSA2 dodatni nosač za kosi krov TSS

  -HTSS 150-300 priključni set

  -L15S solarna tekućina TSS

  -Ručke za spremnik 


  Termosifonski solarni sustav TSS - Jednostavna i brza montaža na krov kuće

  Snizite vaše troškove energije i zaštite prirodni okoliš: pomoću termosifonskog solarnog sustava TSS možete profitirati korištenjem besplatne solarne energije i vašu obitelj opskrbiti toplom vodom, udobno i ekološki prihvatljivo.


  Komfor potrošnje tople vode bez crpke Termosifonski solarni sustav kao što je TSS, opskrbljuje vaše kućanstvo toplom vodom koja se korištenjem solarne energije zagrijava na željenu temperaturu. Za djelovanje ovog sustava nije potrebna crpka niti elektroničko upravljanje. Na taj način možete solarnu energiju koristiti za vaše kućanstvo uz minimalne tehničke izdatke i uz posebno prihvatljivu cijenu.


  Instaliranje: utično spojite i gotovo!

  Za instaliranje TSS solarnog sustava, instalaterima nije potreban specijalni alat. Priključci se izvode kao standardizirani utični spojevi. Ovi utični elementi ugrađeni su u robustne transportne uglove kolektora, otporne na udarce. Oni pri transportu i instaliranju kolektora sprječavaju njihovo oštećenje ili stvaranje površinskih ogrebotina. 


  Izuzetno fleksibilan pri izboru opreme

  TSS solarni sustav dostupan je u tri veličine toplinskog učinka, sa spremnicima od 150, 200 ili 300 lit. Varijante sa spremnikom od 150 i 200 litara, kombiniraju se s jednim solarnim kolektorom Solar 4000 TF. Za varijantu sa spremnikom od 300 lit. potrebna su dva solarna kolektora Solar 4000 TF. Ovaj je sustav prikladan za montažu na kosi i ravni krov. Za slučaj montaže na kosi krov pruža vam se mogućnost zasebnog instaliranja spremnika i solarnog kolektora. Osim toga, instalacija se prema potrebi može fleksibilno proširiti dodatnim kolektorima. Nagib solarnih kolektora na kosom krovu može se, uz ugradnju dodatnog konstrukcijskog sklopa, prilagoditi zahtjevu mjesta ugradnje podešenjem u području 25° do 45°. Za razliku od toga, kolektori za montažu na ravni krov postavljaju se pod fiksnim kutom nagiba od 35°.


  Izuzetna kvaliteta spremnika

  Spremnici solarnog sustava TSS izrađeni su od čelika i predviđeni za dug vijek trajanja. Zahvaljujući toplinskoj izolaciji s dvostrukom stjenkom, posebno su dobro zaštićeni od toplinskih gubitaka. Njihove emajlirane površine jamče higijensku sigurnost potrošne tople vode. Spremnici su magnezijevom anodom zaštićeni od korozije. Ova se zaštita od korozije može lako provjeriti bez potrebe za pražnjenjem spremnika. Spremnici su svojom bojom prilagođeni nosivom postolju i okviru kolektora, te su zbog toga vizualno privlačnog izgleda.


  Pregled prednosti:

  -Ekološki prihvatljiva priprema potrošne tople vode korištenjem solarne energije

  -Cjenovno prihvatljiv solarni sustav za koji nije potrebna crpka i elektronički upravljački uređaj.

  -Emajlirani čelični spremnik s dvije stijenke i s magnezijevom anodom kao zaštitom od korozije

  -Spremnici su dostupni u veličinama 150, 200 ili 300 litara

  -Energetski učinkovit solarni kolektor sa stabilnom aluminijskom laganom montažnom konstrukcijom

  -Jednostavna i brza montaža bez specijalnih alata

  -Transportni uglovi na kolektorima za njihov siguran transport na krov

  -Montaža na kosi krov je u izvedbi prilagodljiva, jer se spremnik i kolektor mogu instalirati odvojeno, te postoji mogućnost proširenja

  -Rješenje za instaliranje na ravne krovove


  Namjena: idealni za vikendice i sezonski nastanjene objekte, s manjom potrošnjom potrošne tople vode, montaža na kosi krov Prednosti:

  -ekološki prihvatljiva priprema potrošne tople vode korištenjem solarne energije

  -cjenovno prihvatljiv solarni sustav za koji nije potrebna crpka i elektronički upravljački uređaj

  -emajlirani čelični spremnik s dvije stijenke i s magnezijskom anodom kao zaštitom od korozije

  -jednostavna i brza montaža bez specijalnih alata

  -kompaktan paket opreme koji pojednostavljuje transport termosifonskog solarnog toplinskog sustava na mjesto instaliranja


  Tehničke specifikacije

  Spremnik

  Volumen potrošne tople vode (l): 280

  Volumen solarnog izmjenjivača topline (l): 20

  Maks. radni tlak na solarnoj strani (bar): 2,5

  Promjer otvora za servisiranje (mm): 95

  Priključak za električni grijač: 1½"

  Masa - prazan (kg): 95

  Promjer (mm): 580

  Dužina (mm): 1850


  Solarni kolektor - Solar 4000 TF 

  Tip: FCC

  Broj kolektora: 2

  Volumen apsobera (l): 0,8

  Prevlaka apsobera: crni korm

  Transmisija (%): 91,5 ± 0,5

  Stupanj djelovanja η0 (%): 76

  Masa (kg): 30

  Dimenzije (DxŠxV): 1965x1035x67 mm


  Za mogućnost produljenja jamstva na 5 godina i besplatno puštanje u pogon pogledajte OVDJE

  Napišite recenziju

  Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!
      Loše           Dobro

  Termosifonski solarni paketi TSS4 - 300 l.

  • 2.223,11 €

  • Gotovina, pouzeće, virman i jednokratno Visa, Master, Maestro, Bitcoin

  • 2.416,42 €

  • Diners, PayPal, Kartice na rate

  OBROČNO PLAĆANJE:
  Artikl je moguće platiti kreditnim karticama u obrocima do 24 mjesečnih rata, osim ERSTE Visa i Maestro do 12 mjesečnih rata.

   1x2.416,42 €
   3x805,47 €
   6x402,74 €
   12x201,37 €
   24x100,68 €

  • Artikl je raspoloživ, isporuka odmah.
  • Informacija o raspoloživosti je promjenjiva i ne predstavlja obvezujuću ponudu. Stanje na webshopu ne mora odgovarati stanju u poslovnicama.

  Pošaljite upit za Termosifonski solarni paketi TSS4 - 300 l.

  Podijelite proizvod putem QR koda, jednostavno skenirajte kod i podijelite na društvenim mrežama, pošaljite mailom, ili pregledajte proizvod na drugom uređaju. Termosifonski solarni paketi TSS4 - 300 l.

  Tagovi: termosifonski, solarni, paketi, tss4, 300, l  0